Kiki in de race voor prestige en dollars

tennis ball on a tennis court

Kiki Bertens speelt vrijdagochtend om 10.00 uur Nederlandse tijd haar beslissende, derde poulewedstrijd op de WTA Finals in Singapore. Als gevolg van de afzegging van Simona Halep mocht ze zich als laatste voegen bij de beste 8 tennisvrouwen ter wereld in 2018. Een geweldige prestatie na een fantastisch tennisjaar voor Bertens.

Hoog prijzengeld
Ook financieel ging het dit jaar voor de wind. Zo sloeg ze al bijna $2,7 mio bij elkaar en dingt ze deze week mee naar nog meer prijzengeld. Haar deelname leverde deze week al een bonus op van $130.000 en vervolgens kreeg ze voor de overwinning van de eerste poulewedstrijd nog eens $153.000. Vrijdag nogmaals winnen en kwalificeren voor de halve finale leidt tot nog eens $193.000 prijzengeld. De winnares van de WTA Finals ontvangt zelfs een cheque van $1.8 mio.

Scenario’s
Bertens zit met Sloane Stephens, Naomi Osaka en Angelique Kerber in de Rode Groep. Voorafgaand aan de laatste poulewedstrijd zijn er nog diverse scenario’s mogelijk:
– Als Bertens in 2 sets haar laatste poulewedstrijd van Osaka wint, kwalificeert ze zich voor de halve finale.
– Als Bertens in 3 sets wint en Kerber verliest, dan kwalificeert Bertens zich ook.
– Als Bertens in 3 sets wint en Kerber wint ook in 3 sets, dan beslist het aantal gewonnen games tussen Bertens, Kerber en Stephens over welke twee vrouwen zich kwalificeren voor de halve finale.
– Als Bertens in 3 sets verliest en Stephens wint van Kerber in 3 sets, dan beslist het aantal gewonnen games tussen Bertens, Kerber en Osaka.

Ups and downs
Kijken naar wedstrijden van Bertens levert vaak veel meer spanning op dan het kijken naar andere sportwedstrijden. Waarom? Dat heb ik me ook afgevraagd. Volgens mij is het voortdurende, onvoorspelbare karakter van het spel van Bertens de belangrijkste oorzaak. Wat dat betreft is bij haar in positieve en negatieve zin alles mogelijk. Een 40-0 voorsprong na drie snelle servicepunten leidt geenszins tot een ‘zeker’ servicebehoud. Echter, een 0-40 achterstand na drie slechte ballen kan in een mum van tijd worden omgedraaid in gamewinst! Conclusie: het is erg boeiend om naar te kijken. Zet hem op Kiki!