“Voorkom terugbetaling Stipendium aan NOC*NSF”

 “Voorkom terugbetaling Stipendium aan NOC*NSF”

Het is een doorn in het oog van veel Topsporters: de jaarlijkse melding van het terugbetalen van een deel van hun Stipendium aan NOC*NSF. Sportaccountant helpt Topsporters aan inzicht in en controle over hun financiële situatie. Daardoor weten ze precies wat de mogelijkheden zijn en hebben ze vooraf duidelijkheid over mogelijke terugbetaling of kan deze (deels) voorkomen worden door goed financieel management.

 

Advisering Topsporters over Stipendium NOC*NSF

Sportaccountant begeleidt sinds twee jaar topsporters uit verschillende disciplines, die als gevolg van hun Status bij NOC*NSF recht krijgen op een Stipendium of Kostenvergoeding. Het Stipendium stelt de topsporter in staat om een basisinkomen te verkrijgen om zodoende maximale tijd en aandacht aan het professionele sportbestaan te kunnen geven.

 

Terugbetaling Stipendium

Aan het Stipendium van NOC*NSF kleven veel voorwaarden. In het kort komt het erop neer dat een Topsporter niet teveel mag bijverdienen. Als uit de aangifte inkomstenbelasting blijkt dat de Topsporter bepaalde bijverdiendrempels heeft overschreden, dan vordert NOC*NSF terugbetaling van (een deel van) het Stipendium. Voor de betrokken topsporter is dit vaak heel vervelend. Het komt als een verrassing en soms is het de vraag of ze überhaupt wel kunnen terugbetalen. Het gevolg is dat sommige Topsporters helemaal geen Stipendium meer aanvragen, uit vrees voor latere terugbetaling.

 

Adviestraject Sportaccountant

Sportaccountant begeleidt meer Topsporters en doet dat volgens het volgende traject:

  • Kennismaking en inventariseren van de financiële situatie;
  • In het najaar een overzicht opstellen van de inkomsten en uitgaven in het betreffende jaar;
  • Een berekening maken, in hoeverre de verwachting bestaat dat er Stipendium dient te worden terugbetaald;
  • Bespreken van alternatieven om (gedeeltelijke) terugbetaling van Stipendium te voorkomen;
  • Verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting en begeleiding / advisering in de verwachte terugbetaling aan NOC*NSF (zodat verrassingen worden voorkomen).

 

Referenties Topsporters:

Sportaccountant begeleidt de volgende Topsporters, o.a. in de advisering over hun Stipendium:

  • Eva de Goede (hockey)
  • Kitty van Male (hockey)
  • Kenny van Weeghel (atletiek)
  • Marrit Jasper (volleybal)
  • Femke Bol (atletiek)

 

Kitty van Male: “Sportaccountant begeleidt mij sinds twee jaar zowel privé als met mijn eenmanszaak. De jaarlijkse terugbetaling van een deel van mijn Stipendium was telkens een onaangename verrassing. Dankzij Sportaccountant leerde ik hoe ik hier meer inzicht en controle over kan hebben. Zij hebben me alternatieven geboden, waardoor ik terugbetaling heb kunnen voorkomen en veel geld heb bespaard. Daarnaast vind ik het heel prettig om een financieel aanspreekpunt te hebben, omdat ik er zelf minder verstand van heb. Het feit dat het contact lekker informeel is en ze zelf ook sportmensen zijn, maakt het ook prettiger.”

 

Meer info?

Wil je meer weten over de begeleiding van Topsporters, stuur dan een e-mail met je gegevens naar Bas Stolwijk, via bas@sportaccountant.nl. Wij nemen dan contact met je op om jouw specifieke situatie te bespreken en te kijken wat er voor jou mogelijk is.