Sportaccountant in Coaches Betaald Voetbal Magazine

cbv_magazine_juni_2018_2

Sinds twee jaar is financieel dienstverlener Sportaccountant partner van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal. In die periode zijn diverse aangesloten trainers begeleid met vragen op fiscaal en pensioengebied. Onlangs heeft Sportaccountant de Belastingscan en de Pensioenscan verder ontwikkeld. 

Belastingadvies voor voetbaltrainers
Belasting betalen vindt niemand leuk, ook trainers niet. Gedoe met de Belastingdienst zit echter ook niemand op te wachten. Diezelfde Belastingdienst lijkt de laatste tijd met steeds meer aandacht naar de belastingaangiften van clubs en spelers te kijken. Sportaccountant begeleidt ondernemers en organisaties in de sport met financieel advies en belastingaangiften. Ook de gevolgen van eventuele buitenlandse inkomsten of fiscaal inwonerschap worden daarin meegenomen.

De Pensioenscan
Gezien de huidige ontwikkelingen is de zekerheid van een goed pensioen ver weg. De hoogste tijd om zelf actie te ondernemen. Zodat je zelf werkt aan een goed pensioen. Pensioenadviseur André van Merode licht toe: “Uiteindelijk is natuurlijk voor iedereen maar één ding belangrijk: hoeveel krijg ik en per wanneer? Daarnaast willen mensen graag weten welke mogelijkheden er zijn om zelf aanpassingen te doen. Om die reden hebben we ‘De Pensioenscan’ ontwikkeld voor zowel individuele personen als (sport)organisaties. Op basis van opgebouwde pensioenrechten maken wij een inventarisatie van wat er is geregeld. In een gesprek creëren we duidelijkheid over de pensioensituatie en geven we advies om de huidige situatie te verbeteren.”

Pensioentips:
– Bepaal of je onnodige risico’s loopt bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. 
Partners hebben vaak geen idee wat de financiële consequenties zijn als één van beiden komt te overlijden, of arbeidsongeschikt raakt.

– Bepaal wat pensioensparen voor jou nu eigenlijk ‘kost’.
Voor een laag bedrag kan je dit vaak al regelen.

– Je kunt nooit te vroeg beginnen met pensioensparen.
Voor een pensioen van € 10.000 per jaar heb je een kapitaal nodig van ongeveer € 200.000. Hoe eerder je begint, hoe lager je inleg is.

Han Berger nam de regie in eigen hand en benaderde Sportaccountant

“Bij de KNVB en diverse voetbalclubs had ik pensioen opgebouwd. Ik miste echter het overzicht en wilde graag weten waar ik aan toe was. Op basis van de Pensioenscan heb ik met André een inventarisatie gemaakt en die iedere twee jaar geactualiseerd. Ik vond het uiterst prettig om zodoende voor mijn pensioen de regie in eigen hand te nemen.”

Pensioenscan
Een analyse van jouw pensioenvoorziening op 1 A4 samengevat, op basis van heldere berekeningen en met een onafhankelijk advies. Krijg grip op je pensioen en investeer € 350,- (ex. btw).

Belastingscan
Een analyse van jouw belastingaangifte. Worden alle fiscale faciliteiten benut? Is er juist omgegaan met buitenlandse inkomsten? Zorg voor een juiste en optimaal ingevulde belastingaangifte en investeer € 350,- (ex. btw).